ANDERHALVE METER WORKSHOPS

De nieuwe norm: ook voor mijn workshops. Sowieso zit improviseren in mijn creatieve bloed dus ook voor de huidige Corona maatregel heb ik verschillende creatieve oplossingen. In elk geval houdt de workshopleider minimaal anderhalve meter afstand van alle deelnemers aan de workshop. Er worden geen handen geschud, er wordt niet dichtbij deelnemers gestaan of gelopen en ook is er vooraf geen koffie of thee. Uiteraard wordt er wel meegekeken, aanwijzingen gegeven en teruggekoppeld.

HYGIËNE: EXTRA VANZELFSPREKEND

Hoewel dit altijd al belangrijk was, schenken we er de komende workshop periode extra aandacht aan. In de eerste plaats blijf ik als workshopleider mijn handen regelmatig ontsmetten aangezien ik soms jullie camera’s moet aanraken om het één en ander uit te leggen. Het onderling aanraken van elkaars camera’s, statiefen, lenzen of fototassen door de workshopdeelnemers moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Workshops waarbij ik normaliter materialen beschikbaar stel, zoals bijvoorbeeld lenzen of statiefen waarvan ik het moeilijk vindt te garanderen dat ik die voldoende kan reinigen bied ik tijdelijk niet aan.

IN CONTROL

De afgelopen maanden is gebleken dat het opsporen en isoleren van eventuele virusdragers essentieel is tegen de verspreiding ervan. Hoe meer ‘vreemde’ mensen en nieuwe contacten, hoe groter de kans op besmetting. Ik heb er doorom voor gekozen om de groepsgroote per workshop te verkleinen van 8 personen naar maximaal 5 personen per workshop. Zo kunnen we de gewenste anderhalve meter regel makkelijker toepassen. Dit betekent ook dat er meerdere workshop-data zullen worden aangeboden om zo toch iedereen een kans te bieden op het volgen van een workshop Nightscapes.

EVENTUELE BIJKOMENDE MAATREGELEN

Zowel vanuit de overheid als vanuit specifieke opdrachtgevers kunnen er aanvullende of nieuwe maatregelen komen: Ik pas mij daarop uiteraard zo goed mogelijk aan. Denk bijvoorbeeld aan verplichting van mondkapjes: ik ben er klaar voor.

WE WETEN WAT ONS TE DOEN STAAT: HELPEN JULLIE MEE?

Ik kan de protocollen omtrent Corona nog zo goed op orde hebben: we hebben er niets aan als de deelnemers aan de workshop en eventuele andere contactpersonen niet meewerken. Ik doe alles wat in mijn macht ligt om een eventueel besmettingsgevaar voor jullie te voorkomen en verwacht datzelfde terug van de deelnemers.
Ik geef aan het begin van elke workshop aan welke maatregelen ik in de workshop zal toepassen. Deelnemers dienen zich hieraan te houden ten behoeve van hun eigen veiligheid, maar ook die van andere deelnemers én de workshopleider. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het risico tot een minimum beperkt wordt en de veiligheid optimaal gewaarborgd blijft. Wilt u zelf nog even nalezen hoe het ook alweer precies zit met de huidige maatregelen omtrent Corona dan kunt u deze hier vinden.

KORTOM…

Ik heb er alle vertrouwen in dat ik met de bovenstaande uitgangspunten op korte termijn weer veilig, verantwoord en vol enthousiasme met de Workshop Nightscapes kan starten. Ik hoop dat ik jullie hiermee ook heb weten te overtuigen van mijn inzet om jullie en mijn gezondheid maximaal te kunnen waarborgen en zie jullie graag snel voor één of meerdere workshops op locatie.

Doe een wens, of twee, of drie of….

Een workshop bij Rutger Bus fotografie gaat vooral om het samen beleven van de mooiste momenten. In dit geval zullen we met hopelijk een grote groep enthousiaste mensen op fotowandeling gaan waarbij we als hoofddoel hebben om te genieten van een fantastische lichtshow in de vorm van tientallen vallende sterren. Uiteraard hebben we daarbij zo min mogelijk lichtvervuiling nodig. Want hoe donkerder het is, hoe meer vallende sterren er gespot kunnen worden. Het meebrengen van zaklantaarns is toegestaan, maar deze mogen gedurende de kijk- / fotosessie niet worden gebruikt. absolute duisternis is een vereiste.

Naast het spotten van de vallende sterren is er natuurlijk ook uitgebreid de mogelijkheid om te proberen om een vallende ster op de foto te krijgen. Ik help je daarbij graag met het instellen van de camera en waar je zoal op moet letten. Wilt u zich alvast wat meer verdiepen over hoe je het beste een vallende ster op de foto kunt krijgen dan verwijs ik u graag door naar mijn artikel over hoe je vallende sterren fotografeerd. Vergeet vooral niet om u warm aan te kleden en een laken of oude slaapzak mee te brengen zodat u er lekker bij kunt gaan liggen om van dit schouwspel te genieten. Wel zo ontspannend en fijn voor uw nek.

Wat u kunt verwachten!

 • Gezellige sfeer
 • Persoonlijke begeleiding
 • Donkere locatie
 • Unieke ervaring

Workshop Informatie

 • Locatie: Aekingerzand of Lauwersoog
 • Tijdstip: nader te bepalen
 • Duur: ± 3 uur
 • Min. aantal deelnemers: 10
 • Max. aantal deelnemers: 25

Prijs

Neem zelf wat te eten en te drinken mee

29

Per Persoon

Aanmelden

Zelf meenemen

 • Eigen camera en statief
 • Warme kleding
 • Goede schoenen of laarzen
 • Slaapzak of kleed
 • voldoende batterijen
 • een rode zaklamp of led
 • lensdoekje

Hoe ziet de Fotowandeling/Workshop eruit?

De Fotowandeling/Workshop start op een nader te bepalen tijdstip en locatie. Hier zullen we een mooie plek uitzoeken waar we goed zicht hebben op de vallende sterren. Maakt u het zichzelf comfortabel en wikkel uzelf in uw slaapzak, of ga actief aan de slag met uw camera om de vallende sterren vast te leggen. Ik zal mijn rondje langs de deelnemers maken om daar waar mogelijk een helpende hand toe te steken en u te helpen met de instellingen op uw camera om een vallende ster vast te leggen op de gevoelige plaat. Honden mogen helaas niet mee tijdens de fotowandeling, ook niet als ze netjes zijn aangelijnd.

Ben ik wel geschikt voor deze Fotowandeling?

Deze Fotowandeling is geschikt voor iedereen die graag eens aan het thema astrofotografie wil ruiken, of gewoon wil komen genieten van de vallende sterren. De Fotowandeling is helaas niet toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn. Wilt u een meer gerichte Workshop volgen over het thema Astrofotografie en Nightscapes dan verwijs ik u graag door naar de Workshop Nightscapes

Nadat u zich heeft aangemeld?

Nadat u zich heeft aangemeld via het online aanmeldingsformulier ontvangt u binnen 3-dagen een bevestigingsmail van uw deelname. Hierin staat enige aanvullende informatie omtrent de workshop. Ongeveer 2 weken voor de start van de Workshop ontvangt u nog een herrieneringsmail met daarin de exacte locatie en tijdstip van aanvang. Ook stuur ik u dan een sluitende factuur welke na betaling tevens uw bewijs van inschrijving is. Deze factuur dient binnen 5-werkdagen te zijn overgemaakt op het betreffende rekeningnummer.

De workshop is afhankelijk van het weer. Aangezien het weer zich niet makkelijk laat voorspellen wil het nog wel eens gebeuren dat we geen compleet heldere avond tot onze beschikking hebben. Mocht het zo zijn dat de workshop geen doorgang kan vinden vanwege het weer, dan krijgt u uw geld weer teruggestort op uw rekening. Voor alle andere omstandigheden zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing

Mocht u verder nog vragen of individuele wensen hebben laat het mij dan weten door contact op te nemen.

Workshop data

 • Zo 13 December; 20:00u

  Deze Workshop vindt plaats bij het Lauwersmeer

  25 plaatsen beschikbaar