Hallo en welkom op mijn website

Mijn naam is Rutger Bus en ik ben een gepassioneerd Natuur- & Landschapsfotograaf. Aangezien ik naast mijn baan als chemicus weinig tijd overhoudt om te fotograferen probeer ik zoveel mogelijk de goede fotomomenten te pakken door goed te plannen. Dit houdt in dat ik vaak de weersvoorspellingen check, de stand van de maan en de sterren in de gaten houdt en of er ook speciale gebeurtenissen op de jaarkalender staan zoals zon- of maansverduisteringen. Wanneer dan tijdens een shoot alles op zin plek valt ben ik weer een hele trotse persoon, vandaar ook de naam voor de website “Photographic Moments”.

Naast de Natuur- & Landschapsfotografie heb ik een passie ontwikkeld voor de zogenaamde Nightscape foto’s. Dit zijn Landschapsfoto’s alleen dan gemaakt in het donker. Hiermee wil ik het belang en de schoonheid van de nacht onder de aandacht van de mensen brengen.

Wat zit er in mijn fototas?

De apparatuur die ik vandaag de dag gebruik voor het maken van mijn foto’s zijn een Sony A7Riii en de kleine Sony A6000. Hierop zet ik vaak mijn manual focus lenzen van Samyang. De 135mm f/2.0 met Nikon vatting, is echt een heerlijke lens om mee te werken. Ragscherp en een groot diafragma wat voor een lekkere scherpte-diepte zorgt. Ook heb ik een Samyang 24mm f1.4 welke ik veel gebruik i.c.m. mijn NiSi-filters voor mijn landschapsfoto’s met de Sony A7Riii.

Daarnaast gebruik ik de Samyang 12mm f/2.0 lens op de Sony A6000 als groothoeklens voor de mooie landschappen en mijn Nightscapes. En de Nikkor 300mm f/4.0 gebruik ik vaak om een onderwerp dichtbij te halen als deze wat verder weg is of moeilijk te bereiken is. Ook kun je deze lens goed gebruiken om prachtige detailopnames te maken wanneer je tussenringen gebruikt.

Dit alles wordt gedragen door mijn Induro CT314 Carbon statief met Sirui K30-X balhoofd, die ik voor de zwaardere camera-lens-combo’s gebruik. Het handige Sirui UltraLight T-024X carbon reisstatief met Sirui C10S balhoofd gebruik ik meestal in combinatie met de Sony A6000 en de 12mm f/2.0 lens. Lekker licht en handzaam van formaat. Dit alles vervoer ik in een cameratas van Vanguard. Maar zoals gezegd, ga ik vaak zo minimalistisch mogelijk op pad!