Handboek Nightscapes

Geplaatst door:

Het boek Nightscapes, een mooie Hardcover boordevol nuttige tips en veel illustraties.

Het boek Nightscapes is inmiddels alweer een half jaar op de markt en het boek is erg positief ontvangen door het publiek. Hieronder tref je een aantal opmerkingen en commentaren op het boek. Ben je zelf ook enthausiast geraakt of wil je graag weten hoe je het beste een mooie foto van de sterrenhemel maakt voor tijdens je vakantie dan is dit boek een aanrader. Het boek is te verkrijgen bij de grotere boekhandels en camerawinkels of via de webshop van PixfactoryJe kan ook een van mijn workshops bijwonen zodat ik jou alle fijne kneepjes op een fantastische locatie en onder een betoverende sterrenhemel kan bijbrengen

Wat de lezer er van vindt:


Pierre Kikkert (geverifieerde eigenaar) – 17 november 2021

Heel leuk boek. Een aanrader als je graag snachts wil fotograferen 


A Jansen (geverifieerde eigenaar) – 20 november 2021

Goed boek voor nachtfotografie. Ruim aandacht voor nabewerking en goede tips aangaande de software. Gewoon lezen en ga op pad in de nacht.


Andrea (geverifieerde eigenaar) – 11 december 2021

Super mooi boek! Echt een aanrader als je meer over nachtfotografie te weten wilt komen. Goede duidelijke uitleg en mooie voorbeelden. Kwaliteit van het boek is ook heel erg mooi en word super verzonden. Is het geld helemaal waard.


R C A van de Wetering (geverifieerde eigenaar) – 11 december 2021

Prachtig boek voorals je met nachtfotografie gaat beginnen of als naslagwerk.Alles is duidelijk weergegeven en uitgelegd. Echt een aanrader


B. de Geus (geverifieerde eigenaar) – 11 december 2021

Goed boek, waar op een duidelijke manier nachtfotografie staat beschreven en ruime aandacht wordt besteed aan de nabewerking ! Zeker de moeite waard om te lezen en daarna lekker op pad te gaan om het in de praktijk te brengen.


Bert (geverifieerde eigenaar) – 11 december 2021

Goede hulp bij nachtfotografie. Nuttige tips!


AJT (geverifieerde eigenaar) – 11 december 2021

Leerzaam. Goede tips. Prima boek en hulpmiddel om je te gaan verdiepen in nachtfotografie. Prachtige foto’s.


G.Hendriks (geverifieerde eigenaar) – 11 december 2021

Prima boek voor beginners en gevorderden in de avond en nachtfotografie. Ook de nabewerking is goed beschreven


Henk van der Linden (geverifieerde eigenaar) – 11 december 2021

Leuk boek, helaas kwam ik erachter dat veel foto’s vaak uit meerdere samengevoegde opnames bestaan met weliswaar een fraai resultaat maar niet gemaakt zoals ik fotografeer.

D.w.z. ik maak één foto en die moet het zijn en begrijp dat dit bij nachtfotografie, bijna, niet mogelijk is. Maar zeker een nuttig en leerzaam boek voor degene die zich deze vorm van fotografie eigen wil maken.


John Hop (geverifieerde eigenaar) – 11 december 2021

Mooi boek, alles wordt duidelijk uitgelegd en ook mooie voorbeeldfoto’s. Eigenlijk niet zo bezig met nachtfotografie maar door dit boek wel geïnspireerd en geïnteresseerd geworden.

Echt een aanrader zoals ook de andere boeken uit deze reeks.


YvonneA (geverifieerde eigenaar) – 20 december 2021

Wanneer je een kwart eeuw op het platteland woont en de nacht met donkere sterrenhemel ten onder hebt zien gaan aan lichtvervuiling is het mooi om te zien, dat er nog wel donkere plekken zijn om je te vergapen aan de sterrenhemel. Dat er bij het fotograferen van al dat moois het nodige komt kijken, komt in Nightscapes allemaal aan de orde. Ook wat betreft het nabewerken zijn er de nodige eyeopeners. Een prima boek dus, maar… hopelijk gaat het boek niet heel veel mensen aanmoedigen er ‘bij nacht en ontij’ op uit te gaan in de natuur om op een stille en vooral donkere plek te gaan fotograferen of zelfs te gaan wildkamperen. De natuur zit niet te wachten op 24/7 drukte. Op verlaten landweggetjes (bv. bladzij 82) is er niet zoveel mis mee, maar dan is het soms wel oppassen voor mensen van Buurtpreventieclubjes met een kort lontje…

Dat de fotograaf zelf vaak ook op de foto’s staat – ook nog met licht, zijn zeer lokale bijdrage aan lichtvervuiling – begon me op zeker moment te storen. Voor de rest geeft het boek een schat aan informatie voor wie aan de slag wil met nachtfotografie.


L van Jaarsveld (geverifieerde eigenaar) – 15 januari 2022

Ik heb weer een mooie aanwinst erbij goed beschreven en duidelijk, mooie illustraties. Binnenkort aan de slag. Heb mijn schoonzoon ook maar 1 cadeau gedaan. Kortom een aanrader

0
  Related Posts
  • No related posts found.
error: Content is protected !!