Creëer je eigen magische wereld

Een workshop bij Rutger Bus fotografie gaat vooral om het samen beleven van de mooiste momenten van een dag, en in dit geval de nacht. Bij deze workshop, gebaseerd op de landschapsfotografie, staan vooral de donkerste uren na zonsondergang centraal. Laat u verrassen wat er ook zoal na zonsondergang te fotograferen valt en geef uw eigen draai en twist aan de foto door gebruik te maken van een kunstmatige lichtbron. Ik neem u mee naar interessante locaties die het fotograferen in het donker meer dan waard zijn. Dit kunnen Wierdedorpen zijn op het Groninger land, de Haven van Lauwersoog of Zoutkamp of misschien een heel andere verrassende locatie. Afhankelijk van het jaargetijde pas ik de locaties aan. Ik leer u tijdens deze workshop om creatief gebruik te maken van kunstlicht. Of dat nu een zaklantaarn, LED-panel of een Flitser is, we gaan het allemaal gebruiken. Bijgestaan door de kundigheid en het enthousiasme van Rutger Bus leert u zo de basistechnieken die nodig zijn voor het maken van een Lightscape.

Wat u kunt verwachten!

 • Gezellige sfeer
 • Persoonlijke begeleiding
 • Prachtige locaties
 • Unieke en leerzame ervaring

Workshop informatie

 • Locatie: Nader te bepalen
 • Tijdstip: Rond zonsondergang
 • Duur: ~3uur
 • Min. aantal deelnemers: 4
 • Max. aantal deelnemers: 10

Prijs

 • Kop Koffie of Thee vooraf

79

Per Persoon

Aanmelden

Zelf meenemen

 • Eigen camera en statief
 • Goede schoenen of laarzen
 • Een afstandbediening
 • Een flitser, zak/led-lamp o.i.d.
 • lensdoekje

Hoe ziet de Workshop eruit?

De Workshop start rond of na zonsondergang. Nadat we hebben verzameld (de exacte locatie krijgt u na uw boeking) gaan we na een korte introductie van mijn kant te voet op verkenning. Speurend naar interessante mogelijkheden om tot een mooie Lightscape te komen geef ik u tips en tricks. verder zal ik in gaan op hoe je moet belichting om een spannende compositie te verkrijgen en welke mogelijkheden je daar allemaal voor hebt. Heeft u vragen, stel ze gerust want voordat u het weet is de workshop weer ten einde.

LET OP: BIJ SLECHT WEER KAN DE WORKSHOP HELAAS NIET DOORGAAN

Ben ik wel geschikt voor deze Workshop?

De workshop is geschikt voor de beginnend en gemiddelde fotograaf die graag meer wil weten over het creatief gebruik maken van kunstmatige lichtbronnen. Het is wel raadzaam dat je de verschillende instellingen zoals ISO waarde, diafragma en sluitertijden op je camera al enigszins onder de knie hebt, en dat je je camera ook in het donker met gemak kunt bedienen. Dit is uiteraard geen vereiste aangezien ik u graag bij sta om de beste instellingen met u te kiezen.

Nadat u zich heeft aangemeld:

Nadat u zich heeft aangemeld via het online aanmeldingsformulier ontvangt u binnen 3 werkdagen een bevestigingsmail van uw deelname. Mocht u na uw aanmelding niets van mij gehoord hebben, check dan vooral ook eens uw spam-folder. Het komt nogal eens voor dat de mail hierin verdwijnt. In deze mail staat enige aanvullende informatie omtrent de workshop. Ongeveer 2 weken voor de start van de Workshop ontvangt u nog een herrineringsmail met daarin de exacte locatie en tijdstip van aanvang. Ook stuur ik u dan een sluitende factuur welke na betaling tevens uw bewijs van inschrijving is. Deze factuur dient binnen 5-werkdagen te zijn overgemaakt op het betreffende rekeningnummer.

De workshop is afhankelijk van het weer. Aangezien het weer zich niet makkelijk laat voorspellen wil het nog wel eens gebeuren dat de omstandigheden niet optimaal zijn. Ook dan kunnen er toch prachtige Lightscapes gemaakt worden aangezien de aanwezigheid van enkele wolken een mooi dynamische effect aan uw foto zullen geven. Bij extreme omstandigheden zoals voorspeld onweer of extreme regenval zult u voortijdig een email ontvangen waarin ik u een uitwijkdatum voor de workshop voorleg. Mocht het zo zijn dat de workshop geen doorgang kan vinden vanwege het weer of dat u op geen enkele andere voorgestelde data kunt, dan krijgt u uw geld weer teruggestort op uw rekening. Voor alle andere omstandigheden zijn mijn Algemene Voorwaarden van toepassing.

Mocht u verder nog vragen of individuele wensen hebben laat het mij dan weten door contact op te nemen.

Workshop data

 • Nader te bepalen

  10 Plaatsen Vrij